Складові на 2 порції: 2 тушки кальмара, 100гр цукіні (кабачків), 100гр шампіньйонів, 100гр спаржи, 1 головка цибулі, 1ст ложка олії, 1ст ложка соєвого соуса, 50мл вершків, лимон, зелень, сіль, перець за смаком
Приготування: тушки кальмарів очистити та порізати кільцями. Цукіні порізати кружальцями, гриби - пластинками. Цибулю порізати півкільцями, обсмажити на олії до золотого кольору, додати цукіні та гриби, смажити ще 5хв. Потім додати кальмар, посолити, поперчити та влити соєвий соус, смажити 3 хв. Додати вершки та довести до кипіння, потім додати сік половини лимона, варити на слабкому вогні постійно помішуючи до загустіння. Спаржу відварити у підсоленій воді 2-3хв, обдати холодною водою, почистити. На тарілку викласти спаржу, зверху кальмари у вершковому соусі, прикрасити шматочком лимона та зеленню. Смачного!
|