Склад на 8 порцій: 30гр дріжджів, 0,5л молока, 250гр маргарину, 2ст ложки цукру, 1.5ст ложки олії, жовток, борошно, дрібка солі
Для начинки: 300гр сиру фета, 3-4 свіжих помідори, 2 гілочки базиліку, 4ст ложки оливкового масла Приготування: дріжджі розчинити в теплому молоці, додати 2 стакана борошна, перемішати, поставити на 30хв в тепле місце, щоб опара піднялась. Потім додати сіль і розтоплений маргарин, постійно додавати борошно, щоб вийшло еластичне тісто. Дати тісту піднятися, присипати борошном, вимісити і дати підійти ще раз. Приготувати начинку: помідори порізати маленькими кубиками, базилік дрібно порубати, змішати з сиром та олією. З готового тіста скрутити качалочку, порізати та сформувати кульки. Деко змазати олією. Кульки викласти на змазане деко, залишити на 15-20хв, щоб підійшли. Потім в кожній кулькі зробити заглиблення та заповнити начинкою. Краї ватрушки змазати жовтком, випікати при температурі 220 градусів 15-20хв. Смачного!
|