Меню сайту
Поділитися...
Наша реклама
Наша малеча
Головна » Статті » Десерти та випічка

Львівська паска
Для тіста: 750 г борошна, 0,5 склянки молока, 8 жовтків, 100 г дріжджів, 150 г вершкового масла або маргарину, 150 г цукру, 0,5 чайної ложки солі, ванілін, 50 г родзинок, 50 г цукатів, 3 гіркі мигдалини.
 
Для сиропу: 200 г цукру, 1,5 склянки води, сік і цедра з 0,5 лимона, кілька крапель ромової есенції.
 
Для помадки: 200 г цукру, 6 стол. ложок води, 1 чайна ложка вершкового масла, 0,5 чайної ложки оцту, кілька крапель ромової есенції, сік з 0,5 лимона.
 
Приготування: Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 стол. ложкою цукру. Коли розчин почне бродити, влити його у посудину з борошном, посолити, додати розтерті з цукром жовтки, ванілін і замісити тісто. Під кінець вимішування додати розтоплене масло і місити, доки тісто не вбере весь жир. Потім додати промиті родзинки, нарізані цукати, натертий на дрібній терці мигдаль, перемісити, накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тоді тісто викласти у форму, на дно якої покласти промащений пергаментний папір, заповнивши її на 1/3, і поставити, щоб підійшло. Змастити його яйцем і пекти в гарячій духовці (190-200 градусів) протягом 40 хв. Спечені паски на другий день поколоти дерев’яною паличкою в кількох місцях, скропити сиропом, щоб добре просякли, після чого змастити помадкою.
 
Приготування сиропу: цукор залити водою з лимонним соком, заварити, додати ромову есенцію, цедру і вимішати.
 
Приготування помадки: цукор залити гарячою водою, додати оцет і варити. Якщо сироп тягнеться з ложки "ниткою”, зняти з плити і розтирати, додавши вершкове масло. Коли сироп почне біліти, влити лимонний сік і ромову есенцію.
 
Категорія: Десерти та випічка | Додав: menu (17.04.2009)
Переглядів: 3712 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Реклама
Друзі сайту
Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша реклама