На 10 яєчних шкаралупок потрібно: 2 стакана м'ясного соленого бульйону, 20г желатину, 1 солодкий перець, 200г кукурудзи, 300г шинки, зелень. Начинку можна змінювати за бажанням і смаком!
1. Потрібно підготувати шкаралупки (їх можна заготовити раніше, по мірі вживання яєць). Добре вимити яйця, зробити отвір з тупої сторони, вилити серединку (її можна використати в приготувані іншого блюда),промити із середини та висушити.
2. Тим чосом замочити желатин в воді на 10 хвилин, підігріти його до повного розчинення (не кип'ятити) змішати з бульйоном, процідити. Порізати перець і шинку кубиками, з кукурудзи злити воду.
3. Викласти в шкаралупки все шарами, додати зелені, залити бульйоном і поставити в холодне місце. Захолонувші яйця очистити. Викласти на блюдо з зеленню та подати до столу як холодну закуску.
|