Меню сайту
Поділитися...
Наша реклама
Наша малеча
Головна » Статті » Закуски і другі страви

Сир Моцарелла
4 л. молока
1,5 ч.л. лимонної кислоти
пептин (можна купити в аптеці, інша назва - ренін, в мене фірми "Меіто" - 1 пакетик на 100 л молока, тому нам потрібно дуже мало - на кінчику ножа)

В широку кастрюлю виливаємо молоко, додаємо лимонну кислоту, розведену в 100 мл. води, нагріваємо до 32 градусів, зменшуємо газ до мінімального і додаємо пептин, розведений в 100 мл. води. Накриваємо кришкою і чекаємо 5-6 хв. За цей час з молока робиться сир. Потім беремо довгий ніж і ріжемо сир (не виключаючи вогонь) на кубики, перемішуємо, збільшуємо газ, чекаємо декілька хвилин, виключаємо і відціджуємо сир на друшляк. Віджимаємо. Беремо іншу кастрюлю з водою, нагріваємо, щоб вода була гаряча, одягаємо гумові рукавиці, щоб не попектися. Тоді сир ділимо на 6-7 чистин, і кожну по черзі опускаємо в гарячу воду, щоб почав плавитися, розминаємо, як тісто і знову у воду і так декілька разів - сир повинен стати тягучим і водночас не рватися, з кожної частини зробити кульку. Коли всі готові, в літрову банку налити холодної води, посолити її (якщо хочете, щоб сир був прісний - соліть трошки, а якщо хочете, щоб добре солоний - дайте 2 ст.л. солі) і опустіть туди моцареллу. Сир зберігати в холодильнику.

Категорія: Закуски і другі страви | Додав: semsofi (18.04.2011)
Переглядів: 3391 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Реклама
Друзі сайту
Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша реклама