Тісто:борошно пшеничне - 500 г цукор - 10 г маргарин вершковий - 250 г жовтки яєчні (курячі яйця середнього розміру) - 3 шт. сіль - пучка сметана - 200 г
Начинка: сир домашній - 1000 г цукор - 150 - 200 г цукор ванільний - 10 г масло вершкове (кімнатної температури) - 140 г крохмаль - 14 г білки яєчні - 3шт
Крем: сметана - 250 г цукор - 200-250 г масло вершкове - 250 г цукор ванільний - 10 г желе або галаретка - 1шт
Приготування. Беремо маргарин кімнатної температури, нарізаємо кубиками і змішуємо із борошном, поступово додаючи сіль та цукор, додаємо жовтки і сметану та вимішуємо однорідне тісто. Тісто кладемо у холодильник. У цей час готуємо начинку.
Сир перетираємо на блендері, додаємо яйця, цукор, крохмаль та масло кімнатної температури. Усе перетираємо до однорідної маси. Також за бажанням до сиру можна додати , консервовані ягоди , шоколад, цукати...
Тісто витягуємо із холодильника і ділимо на 6 рівних частин. Для одного коржа нам потрібно 2 шматочки тіста (вага одного 170 — 175 г) та творожна начинка (1/3 частина суміші). Беремо одну частину тіста розкачуємо, і кладемо у форму. На тісто викладаємо творожну начинку.Накриваємо другою частиною розкачаного тіста. Поки розкачуємо першу частину тіста інші тримаємо у холодильнику.Випікаємо у духовці при 160-180 градусах (залежно від духовки) в мене пеклося приблизно 35-45хв. Має вийти 3 коржі із творожною начинкою.
Крем. Сметану та цукор змішуємо і кладемо на вогонь, варимо на водяній бані до повного розчинення цукру. У гарячу суміш всипаємо желе (у мене вишневе, воно надає легеньку кислинку) і продовжуємо варити ще 10-15 хв. Поки холоне сметанно-желатинова суміш взбиваємо масло до білого. Коли маса охолоне додаємо 250 г грам масла.Після того як готові коржі перемажемо кремом, ставимо торт у холодильник на 1 годину.
Смачного!
Автор: Ірчик
|