Для білих коржів:
- 3 яйця
- 3ст.л. цукру
- 3ст.л. борошна
- 1ч.л порошку до печива
Для макових коржів:
- 6 яйця
- 6ст.л. цукру
- 6ст.л. борошна
- 2ч.л порошку до печива
- 80г. маку
Для желейної прослойки:
- 25г желатину
- 6ст.л. води
- 0,5кг. полдуничного пюре, перетертого з цукром
Для крему:
- 2 яйця
- 5ст.л.крохмалю
- 150г.цукру
- 350мл. молока
- 300г. масла
Приготування макового коржа: яйця розділяємо на білки і жовтки. Білки збивати поступово додаючи частинами цукор, до густих піків. Обережно додаємо по одному жовтку і легко перемішуємо вінчиком. Всипаємо борошно і мак( якщо грубий можна перемолоти блендером), перемішуємо. Випікаємо при 180гр., один корж а потім готовий розрізаємо на дві частини.
Приготування білого коржа: готуємо так само як маковий, лиш без додавання маку
Приготування желейної прослойки: желатин заливаємо водою перемішуємо. Коли набухне розігріваємо на водяній бані і легенько вливаємо у полуничне пюре, перемішуючи. Розділити на дві частини. Заливаємо у форму в якій пекли коржі. Форму попередньо застеляємо харчовою плівкою.
Приготування крему: яйця, крохмаль і цукор вимішуємо до однорідної маси вливаючи молоко. Ставимо на легенький вогонь і варимо до загустіння. Охолоджуємо. Масло збиваємо міксером, додаємо ван. цукор, і по ложці вареної маси.
Складаємо торт:
- маковий корж
- крем
- желе
- крем
- білий корж
- крем
- желе
- крем
- маковий корж
Смачного!
Автор: Ірчик