Як приготувати валовани? Візьміть готове листкове тісто, розкачайте до 0.5 см, круглою формочкою виріжте кружечки. Половину кружечків залиште цілими в іншій половині, формою меншого діаметра, зробіть отвори. Візьміть цілий кружечок, змажте по краям білком, зверху покладіть кружочок з дирочкою, змажте жовтком. Вистеліть форму пергаментом, присипте борошном та викладіть валовани. Випікати 10-15 хв. Начинка: 1. Масло змішати з натертим сиром та жовтком зверху викласти червону ікру та збризнути лимонним соком. Прикрасити зеленню, шматочком лимона чи вареним перепелиним яйцем.
2. Плавлений сир змішати з мілко порізаною слабосоленою сьомгою та кропом. Зверху викласти черовну ікру.
3. Половинку валована наповнити червоною ікрою, а в іншу половинку кондитерським шприцом викласти розочку з масла. Прикрасити зеленню.
|