Склад: 150г вареного м’яса, 100г картоплі, 130г свіжих помідорів, ½ яйця, зелень, перець чорний мелений, сіль – за смаком. Соус: 5 жовтків, 25г солі, 0,5г перцю чорного меленого, ½ головки цибулі, 25г кропу, 20г сухої гірчиці, 50г оцту, 200г оливкової олії. Приготування: Картоплю відварити й очистити. Варене м’ясо, помідори й картоплю нарізати тонкими скибочками. Викладати шарами, спочатку помідори – посолити і поперчити, потім м’ясо, зверху шар картоплі, знову посолити і поперчити. Жовтки протерти через сито, змішати з гірчицею, сіллю, перцем, дрібно порізаною цибулею і кропом, додати оцет і олію, ретельно перемішати. Салат полити приготовленим соусом, прикрасити скибочками яйця й посипати рубленою зеленню.
|