Склад: 500г баранини, 600г картоплі, 2 моркви, 1 головка, цибулі, 1 ріпа, 200г капусти, гвоздика, лавровий лист, перець горошком, сіль - за смаком.
Приготування: Баранину добре обмити, нарубати невеликими шматками і, не видаляючи кісток, скласти в каструлю і залити 2-3 стаканами гарячої води. Каструлю накрити кришкою і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить, додати 2-3 картоплини, сіль і варити 1 годину. Після цього баранину перекласти шумівкою в неглибоку каструлю; зверху баранини покласти очищену і промиту капусту, нарізану кубиками моркву, л цибулю, ріпу і картоплю, нарізані часточками, лавровий лист (1-2 листи), 5-8 горошин перцю (або 1/10 шт. стручкового) і 4-5 шт. гвоздики. З бульйону вийняти зварену картоплю, протерти її крізь сито, з'єднати з процідженим бульйоном, яким залити м'ясо і овочі, поставити варити на слабкий вогонь на 30-40 хвилин.При подачі на стіл посипати зверху зеленню петрушки або кропом. .
|