Для приготування цієї страви вам потрібно: 12 свіжих або консервованих виноградних листків, 3 ст. л. оливкової олії, 1 почавлений зубець часнику, 1 молода цибуля з пір'ям, мілко насічена, 2 ст. л. кедрових горіхів, 3 ст. л. насіченої свіжої петрушки, 2 ч. л. тертої лимонної цедри, 3 ст. л. свіжих крихт білого хліба, сіль, перець, Приготування: 12 сардин без голів, розрізаних вздовж живота і з видаленою хребтовою кісткою. При використанні консервованих виноградних листків, їх потрібно вимочити у холодній воді протягом 30 хв. Якщо використовувати свіжі, то їх потрібно залити кип'ятком, залишити на 2-3 хв. Потім швидко промити під холодною водою і злегка просушити. Розігріти духовку до 180°С. У сковороді розігріти 1 ст. л. олії, додати часник, цибулю та кедрові горішки. Готувати помішуючи на середньому вогні, доки кедрові горішки не підрум'яняться. Перекласти в іншу посудині. Додати петрушку, лимонну цедру та хлібні крихти. Посолити та поперчити і добре перемішати. Сардини наповнити отриманою сумішшю, та загорнути кожну у виноградний листок. Викласти на добре змазане жиром або олією деко. Зверху збризнути олією, що залишилася і випікати протягом 30 хв. Подавати коли сардини охолонуть до кімнатної температури.