На 6 порцій потрібно взяти: 1кг картоплі, 150г сметани, 1 зубок часника, 100г масла, 200г молока, 100г сметани для змащення, зелень, помідори, маслини, сіль за смаком.
Приготування:
Картоплю почистити і нарізати кружальцями не більше 3мм.
Дечко натерти зубчиком часнику, дати соку підсохнути і змазати маслом.
Шматочки картоплі викласти шарами так, щоб дечко було заповнене на 2/3. Кожен шар посолити. Все залити молоком, щоб воно ледь покривало картоплю. Потім змажте картоплю сметаною.
Масло охолодіть і натріть на великій тертушці і посипте ним картоплю.
Запіканку поставити в розігріту до 220 градусів духовку, через 15хв зменшити температуру до 180 градусів і запікати ще 15хв. В кінці прикрасити овочами та зеленню.
|