Гречані крупи перетирають
з сирим яйцем, підсушують, кладуть у підсолену киплячу воду із смальцем і
варять до готовності. В готову кашу кладуть масло, варене посічене м'ясо, яйця,
смажену цибулю, посипають перцем і добре змішують. Укладають у змащений жиром
сотейник шар млинців, зверху кладуть начинку, потім знову шар млинців, і так
повторюють кілька разів, щоб верхній шар був з млинчиків. Потім обливають
маслом і запікають в духовому шкафу. Подають як окрему страву або до борщу.
На 2,5 склянки гречаного
або пшеничного борошна — 5 склянок молока, 3 яйця, 1 ст. ложку цукру, 1 чайну
ложку солі, 1 ст. ложку жиру.
Для начинки — 500 г м'яса, 3/4склянки
гречаних крупів, 1 склянку води, 1/2склянки смальцю, 2
стложки вершкового масла, 1 цибулину, 5 яєць.
|