В барило кладуть
800 г житнього солоду, 2 кг малини, 400 г житніх сухарів,
1 кг цукру, 1 склянку розведених дріжджів (100 г сухих), заливають 27
л перевареної холодної води і ставлять в тепле місце на тиждень, а коли
перебродить, барило виносять в холодне місце на 2 дні. Після цього рідину
обережно зливають, а в гущу, що залишилась, наливають 3–4 л перевареної
охолодженої води, розмішують, проціджують, зливають обидві рідини в казан або
велику каструлю і варять на слабкому вогні 15 хв. весь час збираючи піну. Потім
рідину проціджують крізь сито, охолоджують, розливають в міцні пляшки,
закорковують, обв'язують шпагатом, осмолюють і зберігають в прохолодному місці.
|