Два помаранчі обчищають від
шкірки, нарізають тонкими кружальцями і складають в скляну глибоку вазу з
покришкою або в глечик, із шкірки помаранча знімають білу оболонку і одержану
цедру ріжуть тоненькими смужками й кладуть на нарізані помаранчі. Зверху
посипають 2 чайними ложками цукру, додають по 1 склянці малини, суниць,
полуниць і вишень без кісточок. Кожний шар ягід пересипають 2 ст. ложками
цукру. Зверху ягоди поливають цитриновим соком і ставлять в холодне місце.
Коли ягоди пустять сік,
вливають в них 150 г коньяку і 800 г білого вина, після чого напій
ставлять на лід або в холодильник на 1–2 год.
Подають на стіл у вазі і
за столом розливають в креманки (вазочки з низькою ніжкою).
|