Жовтки розтирають з
цукром, змішують з 3/4норми молока, додають борошно,
сіль, добре розмішують і розводять рештою молока. Білки збивають в піну,
з'єднують з тістом, розмішують і випікають млинці. Для цього кладуть на
сковорідку кусочок масла і потроху наливають тісто. Тісту дають злегка зміцніти
на слабкому вогні, насипають рівним шаром перебрані полуниці, змішують перед
тим з цукром, а зверху на ягоди знову наливають тісто.
Коли млинець добре
зарум'янений з одного боку, його перевертають і знову поклавши на сковорідку
масло підсмажують з другого боку. Готові млинці посипають цукром і подають
гарячими. Так само можна приготовляти млинці з малиною і суницями.
На 3 ст. ложки борошна —
4 яйця, 3 ст. ложки цукру, 1,5 склянки молока, 1 чайну ложку солі, 1 ст. ложку
вершкового масла, З склянки полуниць.
|