М'ясо яловиче і свиняче
дрібно нарізають ножем або пропускають через м'ясорубку. В каструлю вливають
молоко, розпускають яйця, кладуть сметану, сухарі, розтоплене масло, сіль,
розтерту цибулю, товчений перець, попередньо відварену, обчищену і протерту
картоплю, обчищений (філе) і дрібно посічений оселедець. Все добре змішують з
підготовленим м'ясом, вибивають до гладкості і роблять великі галушки.
Галушки обкачують у
борошні, укладають на дно сотейника в один ряд і заливають окропом так, щоб
вода ледве покривала галушки, солять, кладуть перець, цибулину, лавровий лист і
припускають протягом 15 хв.
Масло розтирають з
цибулею в окремому сотейнику, розводять процідженим наваром, в якому
припускалися галушки, додають цукор, оцет, сметану, сіль. Підготовленою
підливою заливають галушки і вдруге припускають. За цей час смажать печериці і
змішують їх з підливою, в якій припускались галушки. Галушки кладуть на тарілку
і окремо подають печериці з підливою.
На 300 г яловичини і 700 г свинини — 1/2склянки
молока, 1 яйце, 1/2ст. ложки сметани, 1/2ст.
ложки сухарів, 1/2ст. ложки розтопленого вершкового
масла, 1/2чайної ложки солі, 1 цибулина, 5 горошин
чорного перцю, 500 г
картоплі, 1/2оселедця, 2 ст. ложки борошна, 2 лаврових
листа.
Для підливи — 1 ст. ложку
масла, 1 ст. ложку борошна, 1/2ст. ложки цукру, 1 ст.
ложку сметани, 200 г
печериць.
|