У теплій воді розчиняють
дріжджі, цукор, сіль і з 1/4підготовленого борошна
замішують тісто, якому дають підійти. Потім додають решту борошна, олію, добре
вимішують і знову дають підійти.
З готового тіста
викачують кульки вагою по 25 г,
надають їм форми булочок, дають підійти і випікають в духовці. В розтертий
часник з сіллю додають олію, кип'ячену воду і добре розмішують. Перед тим як
подавати на стіл, пампушки поливають цією підливою.
На 400 г пшеничного
борошна — 1 ст. ложку цукру, 12 г
дріжджів, 10 г
олії, 3/4склянки води.
Для підливи — 30 г часнику, 1 ст.
ложку соняшної олії, 1/2склянки води або квасу-сирівцю.
|