Тісто розкачують не дуже
тонко, щоб утримати вишні всередині вареника. Вишні перебирають, відривають
плодоніжки, виймають кісточки, кладуть у посудину, пересипають цукром, дають
постояти протягом 25–30 хв і відкидають на сито або друшляк, щоб відцідити
солодкий сік, який подають до готових вареників.
Так само виготовляються
вареники з вишень із кісточками. В цьому випадку вишні перебирають, відривають
плодоніжки, обмивають холодною водою і обсушують.
Готові вареники оборежно
виймають з киплячої води, щоб не розірвати оболонку. Вареники з вишнями подають
до столу з відцідженим солодким соком або поливають розтопленим маслом і
посипають цукром. Окремо подають сметану.
На 3 склянки пшеничного
борошна — 3/4склянки води, 2 яйця, 4 склянки вишень, 1/2склянки
цукру.
|