З половини вишень
виймають кісточки, а другу їх половину залишають з кісточками. Підготовлені
вишні засипають в бутель на 1/4 його об'єму. Засипані вишні заливають міцною
горілкою і ставлять у затінок на 3–4 тижні. Після цього наливку зливають в
інший чистий бутель, додають цукор-пісок з розрахунку 300 г на 1 л
настойки, закорковують і ставлять в тепле місце, щоб цукор розчинився. Коли
хочуть, щоб вишнівка була солодшою, цукру беруть удвічі більше, роблять густий
сироп і, поки він гарячий, поступово розводять ним вишнівку. Охолоджену
вишнівку проціджують, розливають в пляшки, закорковують і зберігають протягом 6 місяців.
Чим старіша вишнівка, тим вона смачніша.
|